Ζύμη για αλμυρή τάρτα

Αγριόρυζο με ρόδι και κουκουνάρι σε κολοκύθα
Νοέμβριος 22, 2018
Βελουτέ σούπα αρακά & μπρόκολο με αυγό ποσέ
Νοέμβριος 26, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

1 ώρα και 20 λεπτά

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι η βασική συνταγή για να ζύμη αλμυρής τάρτας. Τα βήματα είναι πάρα πολύ απλά και σίγουρα. Με αυτό τον τρόπο η ζύμη θα σας βγαίνει πάντοτε όσο πρέπει ελαστική, θα ανοίγει πολύ εύκολα, θα ψήνεται σωστά και εννοείται θα είναι πεντανόστιμη. Φυσικά θα είναι σπιτική…και ό,τι γίνεται από τα χεράκια μας έχει άλλη αξία

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και με το φτερό αναμειγνύουμε τα υλικά μας. ‘Επειτα προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική  ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα να ξεκουραστείΆνοιγμα ζύμης
  • Βάζουμε την ζύμη μας ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και την ανοίγουμε με τον πλάστη, Ξεκινώντας πάντοτε από το κέντρο και πιέζοντας σε όλες τις κατευθύνσεις προς τα έξω. Το σχήμα της-αν δηλαδή θα την κάνουμε στρογγυλή ή μακρόστενη-εξαρτάται σε τι σκεύος θα την βάλουμε να ψηθεί. Συνήθως την βάζουμε στην ειδική στρογγυλή φόρμα για τάρτες. Το πάχος της να είναι περίπου ½ εκατοστό. ότι περισσεύει από την ταρτιέρα το κόβουμε με ένα μαχαιράκι. Βάζουμε και τα δάχτυλα μας μόλις την τοποθετήσουμε μέσα για να την απλώσουμε και να διορθώσουμε ό,τι χρειάζεται
  • Με ένα πιρούνι κάνουμε παντού τρύπες στην απλωμένη ζύμη μας

Ψήσιμο

  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με λαδόκολλα (χαρτί ψησίματος) και αρκετά φασόλια ή ρεβύθια (για να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο). Τη ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια ή τα ρεβύθια και την ψήνουμε για ακόμη 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη. Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά της τάρτας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα υλικά

Συστατικά

Υλικά

  • 320 γρ. αλεύρι
  • 170 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 αυγό (κανονικό προς μεγάλο)
  • 30 γρ. νερό κρύο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *