Ζουμερό μπιφτέκι στο γκριλ

Βάφλα με μερέντα και μούρα
Ιούλιος 29, 2019
Καλαμαράκια στον φούρνο με σπιτική σάλτσα ντομάτας
Αύγουστος 8, 2019

Και επειδή έχω κάνει άπειρες δοκιμές στο μπιφτέκι…αυτή η συνταγή είναι εκείνη που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μας βγάλεις όλους ασπροπρόσωπους και δεν θα ξαναφάμε ποτέ μπιφτέκι «στούκας». Απόλυτα ισορροπημένη γεύση, πεντανόστιμο και πάνω από όλα ζουμερό

Συστατικά

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κιλό χοιρινός κιμάς
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κρεμμύδια αλεσμένα
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 κ.σ. σουμάκ (προαιρετικά-να έχετε όμως πάντοτε σπίτι ταιριάζει με όλα τα κρέατα)
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ένα μικρό ματσάκι μόνο τα φύλλα δυόσμο
  • λίγο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 φέτες ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ψωμί μουλιασμένο στο γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και στίβουμε καλά
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ξενικάμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει ο κιμάς. Θέλουμε έναν όχι σκληρό χωρίς υγρά κιμά αλλά ούτε και υγρό. Μην βιάζεστε, θέλει ζύμωμα καλό. Βοηθάει πολύ να μουσκέυουμε τα χέρια μας κατά τη διάρκεια με λίγη μπύρα ή νερό
  • Πλάθουμε μια μπάλα κιμά όσο χωράει στη χούφτα μας και πιέζουμε ελαφρά στη μέση να σχηματιστεί μπιφτέκι
  • Ψήνουμε στο γκριλ ή σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι, αφού έχει ζεσταθεί πολύ καλά πρώτα. Χαμηλώνουμε την φωτιά λίγο παρπάνω αό τη μέση, λαδώνουμε στο χέρι μας το μπιφτέκι όσο πάρει και το βάζουμε πάνω στη πλάκα.
  • Μόλις ροδίσει καλά η μία μεριά τότε γυρνάμε και από την άλλη. Όταν τα γυρίζουμε χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά. Θέλουμε να έχει ψηθεί και στο κέντρο να παραμένει ελάχιστα ροζ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *