Ζουμερό κοτόπουλο με κυδώνια, πατάτες, κάστανα και δαμάσκηνα

Πέννες 4 τυριά
Δεκέμβριος 28, 2018
Βασιλόπιτα με κρόκο Κοζάνης & γλυκό κρασί
Δεκέμβριος 30, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

1 ώρα ‘

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Ένα οικονομικό, πεντανόστιμο και άκρως γιορτινό φαγητό. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορούμε όλοι να γεμίζουμε τους φούρνους μας με πιο ακριβά κρέατα, σας προτείνω αυτό το ταπεινό κοτόπουλο που δεν έχει τίποτα να φοβάται απέναντι σε γαλοπούλες, χήνες, πάπιες και χοιρινά. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 3 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι μπόλικο, τον χυμό από τα λεμόνια, το μέλι, μοσχοκάρυδο, πολτοποιημένοι οι κύβοι λαχανικών και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να γίνει μία  σωσ
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μέση ενός μεγάλου ταψιού. Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά όλο το πινέλο με το μείγμα που φτιάξαμε.
  • Στη συνέχεια βάζουμε γύρω γύρω τις κυδωνάτες πατάτες, τα κυδώνια, τα δαμάσκηνα και ολόκληρα τα κάστανα.
  • Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε να πάει παντού. ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ. Θα βγάλει το κοτόπουλό μας υγρά
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Έπειτα ψεσκεπάζουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να πα΄ρει χρώμα το κοτόπουλο από πάνω
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί το κρέας 15 λεπτά πριν το κόψουμε για να παραμείνει ζουμερό και να μην χάσει τα υγρά του. Ανοίγουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε την ψίχα με τα υπόλοιπα υλικά μας
  • Καλή μας όρεξη!

Συστατικά

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2 κυδώνια
  • 10-15 κάστανα
  • 15 δαμάσκηνα
  • 6 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • πιπέρι-αλάτι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *