Ζουμερή Χοιρινή Μπριζόλα

Hot-dog με καραμελωμένα κρεμμύδια
Μάιος 3, 2018
Ταξίδι στη Νέα Υόρκη
Μάιος 4, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

30 λεπτά

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Για την πιο ζουμερή και νόστιμη χοιρινή μπριζόλα, ακολουθούμε ένα και μόνο μυστικό. Ξεκινάμε την διαδικασία στο μάτι της κουζίνας και καταλήγουμε στον φούρνο. Η μπριζόλα μας έχει το τέλειο ψήσιμο. Η πιο νόστιμη χοιρινή μπριζόλα είναι αυτή με διαφορά!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Μαρινάρισμα στην άλμη (προαιρετικό στάδιο): Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το 1 φλιτζάνι νερό να βράσει με μπόλικο αλάτι και αρωματικά της αρεσκείας μας. Μόλις βράσει και λιώσει το αλάτι , αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα άλλα 2 φλιτζάνια νερό που απομένουν για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε βαθύ πιάτο ή μπολ τοποθετούμε τις μπριζόλες και περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε στο ψυγείο για 30΄λεπτά έως και 4 ώρες
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200° C και τοποθετούμε ένα τψί που μπαίνει και στο φούρνο για να πάρει και εκείνο πολύ καλή θερμοκρασία
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από την άλμη, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο κάνοντας απαλό μασάζ να πάει παντού και αλατοπιπερώνουμε
  • Παίρνουμε προσεχτικά το τηγάνι που καίει στο φούρνο και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσεχτικά τοποθετούμε τις μπριζόλες μέσα μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά, σχεδόν 3′ με 4′ λεπτά. Γυρνάμε με τη λαβίδα από την άλλη μεριά τις μπριζόλες και μεταφέρουμε γρήγορα το τηγάνι πίσω στο φούρνο. ΠΡΟΣΟΧΗ:  ροδίζουμε μόνο την μία πλευρά από τις μπριζόλες στο μάτι της κουζίνας
  • Τις αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν εσωτερικά, σχεδόν 8 με 10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας.
  • Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το ζουμάκι του ταψιού.

Συστατικά

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο (σπάλα ή λαιμού), πάζος 20 εκ. η καθεμία
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Μαρινάρισμα-Άλμη (προαιρετικά)

  • 3 κ.σ. αάλτι χοντρό
  • 3 φλ. νερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • λίγους κόκους μαύρο και ροζ πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *