The Travel Table | Eπιχείρηση Ναύπλιο

Μουσέντα
Απρίλιος 4, 2019
Ρολάκια κανέλας & μαρμελάδας
Απρίλιος 11, 2019

Το #thetraveltable της Garlicmother σήμερα με οδηγό την Έμη -η πολυταξιδεμένη αδερφή της σκορδομάνας- μας πάει Ναύπλιο και μας μαθαίνει με απλά και κατανοητά λόγια, όλα τα “ΠΟΥ” που πρέπει να γνωρίζουμε. Αυτό το κορίτσι έχει πάει παντού και ξέρει καλά…και θα μας βοηθήσει πολύ. Και αν σου αρέσουν και εσένα τα ταξίδια όσο σε εκείνη και σε μένα…βρες την ΕΔΩ

Ναύπλιο. Από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Πελοποννήσου. Πρόκειται για έναν αγαπημένο προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά την περίοδο που ανθίζουν οι βουκαμβίλιες, η κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου σε μαγεύει.

Τα σοκάκια σε καλούν να χαθείς μέσα τους θαυμάζοντας τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τις τουρκικές κρήνες και χαμάμ και τα όμορφα, γουστόζικα μαγαζιά της παλιάς πόλης. Ο κεντρικός πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι το σημείο αναφοράς σε όλες τις βόλτες, ο οποίος καταλήγει στην Πλατεία Συντάγματος. Μια μεγάλη λιθόστρωτη πλατεία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει μια ιταλική piazza.

Επιλογές φαγητού και διασκέδασης έχεις πάρα πολλές. Θα σου αναφέρω μόνο τα δικά μου αγαπημένα.

Αγαπημένο λοιπόν μέρος για καφέ/ποτό είναι το «Αλλοτινό». Αποκλείεται να δυσκολευτείς να το βρείς γιατί βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Στην λίστα αυτή θα προσθέσω το «Σοκάκι» και τον «Μαύρο Γάτο». Όσον αφορά το φαγητό, σε παρακαλώ δοκίμασε τα παρακάτω.

1) Μην παραλείψεις με τίποτα να επισκεφθείς το «Πηδάλιο». Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

2) Αν θες να εκπλαγείς απ´ την ποιότητα και την ποικιλία, να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο «IL PORTO».

3) Τέλος, 5 λεπτά από την πόλη του Ναυπλίου βρίσκεται το χωριό «Πυργιώτικα». Δεν θα σε εντυπωσιάσει το χωριό, αλλά σίγουρα θα εντυπωσιαστείς με το φαγητό στα «Αλώνια». Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με προϊόντα απ´το μποστάνι και γιαγιαδίστικο ψωμί με προζύμι ψημένο σε ξυλόφουρνο. Μας είπαν ότι πρόκειται για έναν «Ναό του κοψιδιού» και δεν υπερέβαλαν. Κάθισε, παρήγγειλε κρασί και ένα πιάτο σπιτικές γκόγκλιες καμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με τριμμένη μυζήθρα.

Σε έπεισα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *