Βελουτέ σούπα λαχανικών (ό,τι απέμεινε από το Ρατατούι)

Ρατατούι
Ιανουάριος 7, 2019
Ρυζόγαλο
Ιανουάριος 9, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

20′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Σου έμεινε μπόλικο Ρατατούι από χθες ή κομμένα λαχανικά που δεν θες να πετάξεις; ΤΕΛΕΙΑ!!! Θα φτιάξουμε μία από τις πιο νόστιμες βελουτέ σούπες λαχανικών που έχετε φάει ποτέ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Εάν μας έχει μείνει Ρατατούι τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα. Ζεσταίνουμε το ταψί μας με τα λαχανικά για 10′ λεπτά το πολύ.
  • Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε σε νερό αλατισμένο την πατάτα και την γλυκοπατάτα που έχουμε στο μεταξύ κόψει σε μικρά κομματάκια για να γίνει πιο γρήγορα, μέχρι λίγο να μαλακώσουν (σχεδόν 10′)
  • Εάν έχουμε μούλτι χειρός, σουρώνουμε τις πατάτες, κρατάμε σε μια κανάτα το νερό τους, προσθέτουμε τα λαχανικά από το Ρατατούι και ξεκινάμε να πολτοποιούμε. Προσθέτουμε νερό ανάλογα πόσο αραιή ή πηχτή την θέλουμε.
  • Τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τυράκι τριμμένο και μπόλικο πιπέρι!!
  • Σερβίρουμε ζεστή με δυο σταγόνες ακόμα κρέμα γάλακτος

Σε περίπτωση που μας έχουν μείνει κομμένα ωμά λαχανικά για το Ρατατούι

  • Σκορπίζουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί (εκτός από τις πατάτες), ραντίζουμε καλά με λάδι, αλατοπιπερώνουμε  και ψήνουμε για 40′
  • Σε μία κατσαρολίτσα φτιάχνουμε την σάλτσα από το Ρατατούι (συνταγή ΕΔΩ) και βράζουμε τις πατάτες μας μέσα στη σάλτσα.
  • Ακολουθούμε έπειτα την διαδικασία πολτοποίησης όπως στην προηγούμενη μέθοδο

Συστατικά

Υλικά

  • ό,τι απέμεινε από το Ρατατούι. Συνταγή δες ΕΔΩ

Επιπλέον υλικά

  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (αν είσαι vegan παρέλειψε την)
  • τυρί τριμμένο ή vegan τυρί
  • πιπέρι-αλάτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *