Vegan γιουβέτσι με κοφτό μακαρόνι

Πορτοκαλόπιτα
Ιανουάριος 22, 2019
Γρήγορη σπιτική πίτσα χωρίς φούσκωμα
Φεβρουάριος 1, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

40′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αυτή η συνταγή είναι οι συνταγές έκπληξη. Που δεν τις έχει προγραμματίσει, ούτε καν σκεφτεί και για κάποιον λόγο βγαίνουν πιο νόστιμες από όλες. Χθες στο σπίτι μου είχα πολύ λίγα πράγματα και στο ψυγείο μου και σταντουλάπια μου μιας και έλειπα μια εβδομάδα. Πάντοτε όμως έχω λίγο κίτρινο vegan τυράκι στο ψυγείο μου και κόκκινο κρασί. Οπότε…..

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να ξανθίσουν και να καραμελώσουν. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Μόλις σωθούν τα πολλά υγρά σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, βάζουμε το γαρύφαλλο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι-πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά
  • Ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό νερό να μην διακόψουμε τον βρασμό
  • Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180
  • Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά και η σάλτσα μας έχει δέσει και γλυκάνει προσθέτουμε το μακαρόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά ξανά ζεστό νερό όσο χρειάζεται το φαγητό μας για να μπορέσει  το μακαρονάκι μας να βράσει ελαφρώς για 3 με 4 λεπτά. Η διαδικασία είναι σαν να φτιάχνουμε ριζότο. Να έχει λίγα υγρά το φαγητό μας πριν μπει στο φούρνο
  • Μόλις το μακαρονάκι μας μαλακώσει ελαφρώς μεταφέρουμε όλο το φαγητό μας σε πήλινες μικρές ατομικές γάστρες ή σε μία μεσαία.
  • Βάζουμε το τυράκι από πάνω, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ακόμα.

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γρ. κοφτό μακαρόνι
  • 200 γρ. vegan κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι-αλάτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *