Βάφλα με μερέντα και μούρα

Εύκολο cheesecake με σπιτική μαρμελάδα φράουλα
Ιούλιος 27, 2019
Ζουμερό μπιφτέκι στο γκριλ
Αύγουστος 7, 2019

ίσως να την έβλεπα και στον ύπνο μου αυτή τη βάφλα σήμερα. Ξύπνησα με αυτή τη διάθεση, να την τρώω με μπόλικη μερέντα και μούρα που είναι πιο ξινά. Και αυτός ίσως και να είναι και ο αγαπημένος μου γλυκός τρόπος να την γεύομαι. Δεν έχει σημασία πως θα την συνοδεύσεις…το αφήνω στη φαντασία σου. Σημασία έχει να φτιάξεις αυτή τη πεντανόστιμη  βάση!

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
  • 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού βανίλια

Topping

  • μερέντα
  • μούρα
  • άχνη ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα στέρεα υλικά δλδ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας 
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμετα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν ένα
  • Περιχύνουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα μ,ας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα μας.
  • Τopping μπόλικη μερέντα, μούρα και άχνη ζάχαρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *