Τυρόπιτα με φύλλο κανταϊφι

Λουκάνικο με πατάτες και αυγό
Οκτώβριος 4, 2018
Κολοκυθόπιτα (κίτρινη) με τραχανά και φέτα
Οκτώβριος 24, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

1 ώρα

Μερίδες

4-8

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα και μιας και έχει και πολύ διαφορετικό φύλλο από αυτά που συνηθίζονται, είναι πολύ ξεχωριστή. Και επειδή γνωρίζετε πόσο πολύ αγαπώ τις πίτες….αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Ανοίγουμε καλά τα φύλλα κανταϊφι για να αφρατέψουν. Τα χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε καλά. Βάζουμε τα μισά φύλλα ακατάστατα αλλά αφράτα κάτω στο πυρέξ ως βάση. Βουτυρώνουμε τα φύλλα στις γωνίες και ί΄γο στη μέση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το κίτρινο τυρί, 1 αυγό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε τη γέμιση
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί μας
  • Από πάνω από τη γέμιση στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα μας, ανοίγοντας και απλώνοντας καλά. Υπάρχει περίπτωση να πετάξετε λίγα από πάνω γιατί έχει να κα΄νει και με το ύψος του πυρέξ
  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε το γάλα, τα 3 αυγά, λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα. Περιχύνουμε με το υγρό όλη την πίτα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με καλυμμένο το ταψι με αλουμινόχαρτο για 30’λεπτά στους 180ºC και έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20′ λεπτά ή έως να πάρει χρώμα το φύλλο μας

Συστατικά

Υλικά

  • 1 πακ. φύλλο κανταϊφι
  • 300 γρ. φέτα (και παραπάνω αν σου αρέσει)
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα
  • αλάτι-πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *