Τυρένιο Σπανάκι Σουφλέ

Μελωμένη χοιρινή τηγανιά
17 Ιανουαρίου, 2020
6 Φεβρουαρίου, 2020

Σουφλέ σπανάκι. Μία πολύ γρήγορη, πολύ λαχταριστή και πολύ οικονομική συνταγή.  Ο τέλειος τρόπος να φάει το παιδί σας αυτά τα άχαρα τα “πράσινα” και να ξετρελαθεί.

Συστατικά

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε κύβους
  • 200γρ. τριμμένη φέτα
  • 150γρ. τυρί τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί
  • 1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος) κομμένο σε μικρές ροδέλες
  • αλάτι-πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  • βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και με τρεχούμενο νερό ξεπαγώνει. στραγγίζουμε καλά με την βοήθεια της χούφτας μας να φύγουν τα περισσότερα υγρά
  • Σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα πράσα με το κρεμμύδι
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μπόλ μαζί με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και πράσο
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  • παίρνουμε μια ταρτιέρα ή ένα μικρό ταψί, βουτυρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα και στρώνουμε ομοιόμορφα
  • ψήνουμε στον αέρα για 30 έως 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *