Τσουρέκι French Toast με ροδάκινα & βατόμουρα

Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Απρίλιος 19, 2019
Φωλίτσες γεμιστές
Απρίλιος 26, 2019

Προσπαθώ πάντοτε στη κουζίνα μου να μην πετάω τίποτα και δίνω σε υλικά μισοτελειωμένα, λίγο μπαγιάτικα ή λίγο πριν λήξουν, μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι κάτι που μάλλον κληρονόμησα από τη μαμά μου. Μια τέτοια ιδέα είναι και η σημερινή συνταγή.

Ειδικά τις μέρες του Πάσχα, όλο και κάποιο τσουρέκι θα μείνει πίσω πίσω στο ντουλάπι που το ανοίξαμε κάποια στιγμή αλλά δεν το φάγαμε όλο γιατί μας φέρανε ένα πιο καινούργιο και πιο αφράτο. Ε, αυτό το μισοτελειωμένο, μπαγιάτικο τσουρέκι θα γίνει η βάση μας για ένα πεντανόστιμο γλυκό! Με ροδάκινα (φρουτοσαλάτα αν δεν έχουν βγει ακόμα), μερικά βατόμουρα, αυγά, γάλα αμυγδάλου και κανέλα! Όνειρο! Σε 5 λεπτά θα το έχετε ετοιμάσει…σε 20 λεπτά ήδη θα το τρώτε!

Συστατικά

Υλικά

  • 1 τσουρέκι (και λίγο λιγότερο)
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου ή ό,τι προτιμάτε
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 ροδάκινο σε κομμάτια ή φρουτοσαλάτα (τύπου κομπόστα χωρίς ζάχαρη)
  • 1 φλ. βατόμουρα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • 1/2 φλ. ζεστό σιρόπι σφενδάμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C στον αέρα
  • Σε ένα μέτριο βαθύ ταψί κόβουμε το τσουρέκι σε μεσαία κομμάτια και τα αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας λίγα κενά ανάμεσά τους
  • Βάζουμε τα ροδάκινα και τα βατόμουρα ανάμεσα στα κομμάτια από το τσουρέκι
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια, το σιρόπι αγαύης, την κανέλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Περιχύνουμε όλο το τσουρέκι με το μείγμα μας. Εάν θέλουμε να το ψήσουμε την επόμενη μέρα, το σκεπάζουμε με μία διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε μέσα στο ψυγείο. Αν το ψήσουμε κατευθείαν το αφήνουμε έξω 10 λεπτά για να «κάτσει» λίγο το γλυκό
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τσουρέκι.  Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι σφενδάμου που το έχουμε ζεστάνει στο μπρίκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *