Τρυφερό σουβλάκι κοτόπουλο

Μουσακάς στο τηγάνι με ρύζι
Σεπτέμβριος 18, 2018
Πρασόπιτα
Σεπτέμβριος 24, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

30′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι ο πιο τέλειος τρόπος να μαγειρέψεις το σουβλάκι κοτόπουλο. Το μαρινάρουμε μέσα σε γιαούρτι και γίνεται απίστευτα τρυφερό και ζουμερό. Δεν έχει ίχνος αλατιού και δεν του λείπει κιόλας. Εάν φτιάξεις και την σως που σου προτείνω, το απογειώνεις. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω για το πόσο νόστιμο σουβλάκι κοτόπουλου είναι αυτό. Μόνο όταν το φτιάξεις θα με καταλάβεις.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε το ένα γιαούρτι σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα, πιπέρι και σκόρδο όσο εμείς θέλουμε ανακατεύουμε και βάζουμε τα σουβλάκια μέσα και κάνουμε καλό μασάζ. Τα βάζουμε στο ψυγείο από 1 έως και 8 ώρες. Όσες περισσότερες ώρες μείνουν μέσα στη μαρινάδα τόσο καλύτερα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.
  • Βγάζουμε τα σουβλάκια από το ψυγείο και τα βάζουμε πάνω στην σχάρα να ψηθούν. Από κάτω βάζουμε και ένα ταψί για να μην λερώσουμε την κουζίνα μας.
  • Ψήνουμε 20 με 30 λεπτά έως να πα΄ρουν ένα ελαφρύ χρώμα

ΣΩΣ

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το δεύτερο γιαούρτι μας, τον άνηθο, την πιπεριά ψιλοκομμένη, πιπέρι-σκόρδο-πάπρικα όσο θέλει ο καθένας. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη

Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας με την δροσερή μας σως

Συστατικά

Υλικά

  • 10 σουβλάκια κοτόπουλου
  • 2 γιαούρτια 0% (ή με χαμηλά λιπαρά)
  • μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • πάπρικα γλυκιά
  • 1 πιπεριά καυτερή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *