Τραγανές γαρίδες με μέλι και λεμόνι

Μακαρόνια με ντοματίνια, πετιμέζι και δυόσμο
Δεκέμβριος 9, 2018
Monte Cristo σάντουιτς
Δεκέμβριος 11, 2018

Τραγανές

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Υπέροχες τραγανές, μελωμένες γαριδούλες εύκολα και πολύ γρήγορα στο πιάτο μας. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά ίσα να κάψει.
  • προσθέτουμε τις γαρίδες πλημένες και σκουπισμένες καλά μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το λεμόνι
  • Κινούμε συνέχεια το τηγάνι μας να μην ¨αρπάξουν¨οι γαρίδες μας
  • Τέλος σβήνουμε με το λεμόνι και μόλις πιει το ζουμάκι γαρνίρουμε με το μέλι. Αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα΄και αποσύρουμε

**Οι γαρίδες θέλουν το πολύ 5 με 7 λεπτά μαγείρεμα για να γίνουν τραγανες και ζουμερες αλλιώς λασπώνουν. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ γρήγορες

Συστατικά

Υλικά

  • 30 γαρίδες καθαρισμένες (και καταψυγμένες)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη(προεραιτικά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σχοινόπρασο
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *