Τραχανόσουπα με ντομάτα & μπέικον

Κέικ καρότου με γλάσο τυρί κρέμα: το πιο νόστιμο & αφράτο
20 Μαρτίου, 2020
Πρασοτυρόπιτα με τραχανά
26 Μαρτίου, 2020

Μια από τις αγαπημένες μου σούπες για όλες τις ώρες. Οικονομική, θρεπτική και με μια γεύση α-ξ-ε-π-έ-ρ-α-σ-τ-η! Θυμάμαι πάντοτε τη μαμά μου (μέχρι και τώρα) να μου κάνει έναν γρήγορο τραχανά, της θαλπωρής, για να ζεσταθώ και να χορτάσω. Η συνταγή είναι εξελιγμένη αλλά πάντα θα θυμίζει μαμά Ελένη.

Συστατικά

Υλικά

  • 200 γρ. τραχανάς ξινός
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο βοδινού
  • αλάτι-πιπέρι
  • θυμάρι ξερό
  • 2 κ.σ. (κοφτές) ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα κόβουμε τις 6 φέτες μπέικον και τις σοτάρουμε χωρίς ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά σε μέτρια φωτιά
  • Μόλις πάρουν χρώμα και γλυκάνουν, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον κύβο βοδινού, λίγο θυμάρι τριμμένο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε τον τραχανά (σχεδόν μία κούπα τραχανά τα 200γρ.) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 5 κούπες ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά (αν η κουζίνα σας πάει έως το 9, η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 3 έως 4) σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για σχεδόν 20 λεπτά
  • Σερβίρουμε ζεστή με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

*Μπορείτε στη μέση της σούπας να σοτάρετε ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν σε ένα τηγανάκι και να το σερβίρετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *