Tacos με μοσχάρι

Κολοκυθοκεφτέδες
Απρίλιος 30, 2018
Σκορδόψωμο με αυγό τηγανιτό και σαλάτα σπανάκι
Απρίλιος 30, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

2:30 ώρες

Μερίδες

6 με 8

Βαθμός Δυσκολίας

2

Η απόλυτη συνταγή. Η υπέρτατη απόλαυση. Tacos με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, πολλά μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο;

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

Για το μοσχαράκι

  • Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια πλατιά κατσαρόλα
  • Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε 5-6 μικρότερα κομμάτια.
  • Μόλις ροδίσει από όλες τις μεριές σβήνουμε με κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε ΟΛΑ τα υλικά εκτός από ντομάτα, μέλι και ταμπάσκο (το ταμπάσκο θα το βάλουμε αφού γίνει το κρέας)
  • Αφού ομογενοποιηθούν και το μοσχαράκι αρχίζει να μοσχοβολά, ρίχνουμε τη ντομάτα και το μέλι.
  • Χαμηλώνουμε πολύ το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε λίγο νεράκι (όχι πολύ να γίνει με σάλτσα κοκκινιστό) κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2:30 ώρες
  • Αφού περάσει η ώρα το μοσχαράκι κανονικά θα πρέπει να είναι λιώμα. Αν «κρατάει» θα το αφήσουμε κι άλλο στη φωτιά
  • Με την βοήθεια δύο πιρουνιών το ξεψαχνίζουμε

Tips

Θα το κοιτάτε αρκετές φορές για να δείτε αν θέλει νεράκι, υγρασία. Θα βάζετε ίσα ίσα για να μην κολλήσει. Θα επαναλάβετε για όσες φορές χρειαστεί

Το ταμπάσκο πάντα στο τέλος και αφού έχει λιγο κρυώσει. Λίγο λίγο και δοκίμαστς να δείτε πόσο καυτερό το θέλετε.

Για τα tacos

Θα κάνουμε κολπάκι.

  • Ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 για να τον προθερμάνουμε
  • Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes, αυτή που έχει πολλές θέσεις
  • Τη γυρνάμε ανάποδα και βάζουμε τις αραβικές πίτες διπλωμένες στη μέση ανάμεσα στα «στηρίγματα». Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε για 7 έως 10 λεπτά σχεδόν, μέχρι να γίνουν πιο crispy.

Αφού γίνει και αυτό, κόβουμε ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι και συνθέτουμε το tacos. Πασπαλίζουμε και με τυρί τριμμένο, ανοίγουμε και μια ξανθιά μπύρα και Viva Mexico 🇲🇽 🌮

Συστατικά

Υλικά

Για το μοσχάρι

  • 1 κιλό λαιμό μοσχαριού
  • 150 ml (1 κούπα) ζωμό μόσχου κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 π.νερού κόκκινο κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. μέλι
  •  1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  •  2 κ.γ. Κανέλα
  • 2 κ.γ. Κάρυ
  • 2 κ.σ. ταμπάσκο ή άλλη καυτερή σάλτσα (αν σου αρέσουν τα καυτερα-αν και το τακος το απαιτεί)
  •  Αλάτι, πιπέρι

    Για τα υπόλοιπα

  • Αραβικές πίτες
  • Ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Κρεμμύδι
  • Μαρούλι
  • Τυρί τριμμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *