Swedish Meatball Pasta

Μαριναρισμένες ντομάτες στον φούρνο με αρωματισμένο αγουρέλαιο
Νοέμβριος 18, 2019
Γίγαντες μελωμένοι με ανοιχτό χωριάτικο λουκάνικο
Νοέμβριος 30, 2019

Μια υπέροχη κρεμώδης μακαρονάδα με κεφτεδάκια εξ Σουηδίας. Πλούσια κρέμα με ζουμερά πεντανόστιμα κεφτεδάκια. Μια υπερσυναγάρα που πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και άκρως εορταστική για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο

Συστατικά

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 45ο γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (εναλλακτικά μισό-μισό χοιρινός & μοσχαρίσιος)
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4-5 φρυγανιές λίγο νοτισμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • λίγος ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  •  4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. αλεύρι

Για την σάλτσα

  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. Worcesteshire sauce
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 πακέτο λαζάνια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μας. Τις φρυγανιές τις νοτίζουμε ελαφρώς και έπειτα τις θρυμματίζουμε μέσα στον κιμά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πλάθουμε πάρα πολύ καλά τον κιμά μας να ενωθούν όλα τα υλικά και ο κιμάς να γίνει πολύ λείος και μαλακός. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20′ με 30′
  • Βγάζουμε από το ψυγείο τον κιμά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και είμαστε έτοιμοι για τηγάνισμα
  • Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψουν για να τηγανίσουμε σε δυο δόσεις τους κεφτέδες. Μόλις ροδίσουν ακουμπάμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη

Για την σάλτσα

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο να ζεσταθούν σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν μικρή μπαλίτσα ζύμης. Ακολουθούμε την λογική της μπεσαμέλ. Σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε διαρκώς. Μόλις γίνουν διαλύσουμε την ζύμη στο ζωμό και αποκτά την υφή της κρέμας ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε την Worcesteshire sauce και την μουστάρδα, αλάτι-πιπέρι και προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο αφήνουμε να πήξει καλά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  • Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας στη ζεστή σάλτσα και σε πολύ σιγανή φωτιά αφήνουμε για 5 λεπτά να δέσουν όλα ανακινώντας το τηγάνι να καλυφθούν οι κεφτέδες μας με σάλτσα
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει και τα λαζάνια μας και σερβίρουμε με πλούσια κρέμα με κεφτέδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *