Στραπατσάδα

Καλοκαιρινή σαλάτα με μέλι και βανίλια
Ιούλιος 16, 2018
Τραγανό κοτόπουλο & σαλάτα κους κους | 1st episode by GarlicMother
Ιούλιος 19, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

10′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Τον λένε καγιανά, ντομάτες με αυγά, στραπατσάδα…όπως και να το λένε το ίδιο νόστιμο και υπέροχο φαγάκι είναι. Εμένα μου θυμίζει καλοκαίρι στο χωριό που έπαιζα με τις ώρες και η μαμά, μας ετοίμαζε κάτι πολύ γρήγορο και νόστιμο να φάμε με μπόλικο ψωμάκι. Ήταν η στραπατσάδα και ήταν υπέροχη…

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 3-4κ.σ. ελαιόλαδο να τσιγαριστεί
  • Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και το βάζουμε και εκείνο στο τηγάνι
  • Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τις 2 ντομάτες (πετάμε τις φλούδες) και την τρίτη την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και σβήνουμε με το βαλσάμικο
  • Μόλις εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, τη πάπρικα, τη ρίγανη και αφήνουμε 5 έως 10 λεπτά να «τραβηχτεί» όλη η υγρασία από τις ντομάτες
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε ελαφρώς (ίσα ίσα να σπάσουν οι κρόκοι) ρίχνουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και μόλις δούμε να αρχίζουν να σχηματίζονται τα αυγά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά
  • Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και ανατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Σερβίρουμε με ψωμάκι χωριάτικο, ελίτσες και ένα ποτήρι κρασί

Συστατικά

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 3 ντομάτες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • 60 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • μπόλικο πιπέρι τριμμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *