Σπιτικός χοιρινός «γύρος» με διπλοτηγανισμένες πατάτες

Βελουτέ σούπα αρακά & μπρόκολο με αυγό ποσέ
Νοέμβριος 26, 2018
Χοιρινό σιγοβρασμένο με μπίρα και σελινόριζα
Νοέμβριος 28, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

30′

Χρόνος Αναμονής

6 ώρες έως 1 μέρα

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Σπιτικός «γύρος» χοιρινός στο γκριλ με διπλοτηγανισμένες πατάτες. Ειλικρινά δεν θα πιστεύετε στο πόσο τρυφερό, ζουμερό και νόστιμο γίνεται το χοιρινό μας με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος. Σερβίρεται με διπλοτηγανιμένες πεντανόστιμες, λαχταριστές, κυδωνάτες πατάτες. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε το χοιρινό μας σε λωρίδες αφαιρώντας την λευκή ίνα που έχει το ψαρονέφρι. Προσέχουμε να είναι όλες οι λωρίδες μας σχεδόν στο ίδιο πάχος περίπου 0,5εκ. για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας μας μέσα και προσθέτουμε 1 χούφτα δενδρολίβανο, 1 χούφτα ρίγανη, λάδι, 4 κ.σ. ξίδι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ.μέλι. Ανακατεύουμε καλά και έχουμε φτιάξει μια υπέροχη μαρινάτα. Κλείνουμε το μπολ με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 6ώρες έως και όλο το βράδυ
  • Σε ένα αντικολλήτικό τηγάνι το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Μόλις πιάσει θερμοκρασία και αφού έχουμε τινάξει το κρέας μας από την περιττή μαρινάτα, βάζουμε σε δόσεις τις λωρίδες χοιρινού. Μόλις πάρουν από την μία πλευρά χρώμα τις γυρνάμε από την άλλη.
  • Μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε με ένα σφηνάκι μαύρη μπύρα, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφήνουμε στην άκρη  και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας.

Διπλοτηγανισμένες Πατάτες

  • Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις σκουπίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 180°C .
  • Σε ένα τψί βάζουμε πολύ αλάτι στον πάτο και κάνουμε απαλό μασάζ στις πατάτες μας να γεμίσουν με αλάτι. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Εαν θέλουμε μπορούμε να σκεπάσουμε την κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο
  • Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε κυδωνάτες. Ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά και λίγο αλάτι ακόμα και τις τηγανίζουμε σε βαθύ κατσαρολάκι σε καυτό σπορέλαιο

Συστατικά

Υλικά

  • 400γρ. χοιρινό (καλύτερα ψαρονέφρι)
  • δενδρολίβανο
  • ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 μαύρη μπύρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μέλι

Για τις πατάτες

  • 5 πατάτες
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *