Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Aυγά scrambled
26 Ιουνίου, 2018
Ψωμί με μούσλι
30 Ιουνίου, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

30′

Χρόνος Αναμονής

1 ημέρα

Μερίδες

10 plus

Βαθμός Δυσκολίας

1

Μια κλασσική μαρμελάδα θα σας κάνω σήμερα που φυσικά και την αγαπάμε μικροί-μεγάλοι. Την αλείφεις στο ψωμί, την τρως με το κουτάλι, την βάζεις στο γιαούρτι ή στα γλυκά σου…όπως και να την φας είναι υπέροχη και πόσο μάλλον όταν είναι σπιτική. Αν είσαι παντελώς πρωτάρης με αυτή την διαδικασία είμαι ο άνθρωπός σου…ακολούθα πιστά τα βήματα και σου υπόσχομαι πως θα φτιάξεις την πιο νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο..ρίκο..ρίκο..ρί κο κο!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Ανοίγουμε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα πλένουμε πάρα πολύ καλά
  • Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε τα βερίκοκα και ρίχνουμε και όλη τη ζάχαρη μέσα και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε με μεβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε κανά δυο φορές.
  • Την επόμενη μέρα θα πρέπει η ζάχαρη να έχει γίνει σαν σιρόπι. Μεταφέρουμε τα βερίκοκα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση ανακατεύοντας πολύ συχνά. Μόλις πάρει χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας και και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρµελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
  • Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συχνά
  • Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε άλλο 1′ με 2′ λεπτά ακόμα

TIPS

Θα πρέπει να έχουμε αποστειρώσει καλά τα γυάλινα τα βάζα που θα μπει η μαρμελάδα. Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα αφήνουμε λίγο στη κατσαρόλα να κρυώσει. Μεταφέρουμε στα βάζα, τα σφραγίζουμε καλά και τα γυρνάμε ανάποδα, με το στόμιο δηλαδή προς τα κάτω (έτσι λένε οι “παλιές”) για να φύγει ο αέρας από μέσα. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν καλά και μετά μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Συστατικά

Υλικά

  • 20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
  • 800 γραµ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *