Σπιτική basic πίτσα

Σαλάτα σπανάκι με ραπανάκι και σπιτικά κρουτόν
Μάιος 9, 2018
Μακαρόνια με κιμά
Μάιος 15, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

2 ώρες

Μερίδες

4-6

Βαθμός Δυσκολίας

1

Ψέμματα δεν θα σας πω. Έκανα άπειρες δοκιμές για την καλύτερη ζύμη πίτσας. Συνδύασα υλικά, προσάρμοσα συνταγές, έκανα πειράματα. Την καλύτερη όμως ζύμη για πίτσα την έκανα με την συνταγή του αγαπημένου μου Jamie Oliver, που και άλλοι σεφ στην Ελλάδα την έχουν υιοθετήσει. Όσο για τα συστατικά πάντα πάει ανάλογα με τις προτιμήσεις…αλλά αν ακολουθήσεις τη συνταγή μου θα γευτείς από τις ωραιότερες πίτσες που έχεις φάει ποτέ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
  • Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε ένα γυάλινο μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μπορούμε να αφήσουμε το μπολ πάνω στη κουζίνα που έχει θερμοκρασία λόγω του φούρνου που προθερμαίνεται και το ζυμάρι θα διπλασιαστεί στον μισό χρόνο.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσαφίσει
  • Κόβουμε τις ντομάτες ακανόνιστα και ρίχνουμε όλο το ζουμί τους μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις η ντομάτα πολτοποιηθεί μερικώς σβήνουμε με το βαλσάμικο. Αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο και αλάτι-πιπέρι κατά προτίμηση
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Εάν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό σε περίπτωση που η σάλτσα μας πήξει γρήγορα. Γενικά χρειαζόμαστε σάλτσα με σώμα, δηλαδή αρκετά πηχτή
  • Στο τέλος προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον δυόσμο

Για τα υλικά

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια μας μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Λίγο πριν τα αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε το λάδι τρούφας για έξτρα άρωμα και γεύση και ανακατεύουμε.
  • Μόλις τελειώσουμε με τα μανιτάρια, στο ίδιο τηγάνι, τσιγαρίζουμε ελαφρώς και το μπέικον

Σύνθεση πίτσας

  • Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, τις φέτες cheddar στη μέση της πίτσας, τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στη ζύμη της πίτσας
  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.

Συστατικά

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • σιμιγδάλι για το άνοιγμα της πίτσας

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • 10 κλωνάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι

Υλικά για πίτσα

  • 20 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 8 φέτες μπέικον
  • 12 φέτες τυρί cheddar
  • 3 σταγόνες λάδι τρούφας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *