Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα

Τραγανό σάντουιτς με χοιρινή ωμοπλάτη και μαρμελάδα φράουλας
Οκτώβριος 5, 2018
Μπανάνα pancakes
Οκτώβριος 16, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

1 ώρα

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Το ετοιμάζω πολύ συχνά αυτό το πιάτο. Το ετοιμάζω γιατί ίσως είναι το αγαπημένο του άντρα μου. Είναι μεγάλη μου χαρά να μπαίνω στην κουζίνα και να φτιάχνω τέτοιες συνταγές γιατί για μένα αυτή είναι η πραγ,ατική μαγειρική!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το αυγό.
  • Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μπλεντάρουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τον κιμά.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο ή σποτέλαιο. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε

Για την σάλτσα

  • Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, αδειάζουμε το λάδι και χωρίς να πλήνουμε το σλεύος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις ξανθίσει ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Μόλις πιει τα υγρά ρίχνουμε και την ντομάτα κονκασά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτα για 40 λεπτά περίπου.
  • Μέχρι να γίνει η σάλτσα σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Να μαγειρευτούν ανλ ντέντε. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν
  • Αφού γίνει και η σάλτσα μας, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας πάλι μέσα στο τηγάνι για να ζεσταθούν, να κοκκινήσουν και να πάρουν όλη τη γλύκα της ντομάτας.
  • Σερβίροπυμε με μπόλικη παρμεζάνα!

Συστατικά

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια 

  • 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμυδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1 μεγάλη χούφτα δυόσμο
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κ.σ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να μαγειρέψουμε αυτές τις υπέροχες τραγανές γαρίδες με τα σπαράγγια, φυσικά και στέκονται και μόνες τους ή συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Το πάντρεμα που έχω κάνει με τις πένες, μας δίνει μία μακαρονάδα που δεν έχει τίποτα μα τίποτα να φοβηθεί απέναντι σε όμοιές τις, που τις τρώμε σε πολύ καλά εστιατόρια και τις ακριβοπληρώνουμε. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Αρχικά κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στέλεχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών, για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.
  • Κόβουμε τις κορυφές προσεχτικά τις αφήνουμε στην άκρη και με έναν μαγειρικό σπάγγο δένουμε τα κοτσάνια των σπαραγγιών και τα χρησιμοποιούμε για την βράση της πένας
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τα σπαράγγια που έχουμε δέσει με μαγειρικό σπάγγο. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και φροντίζουμε να αποσύρουμε από το νερό τις πένες 2 λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη.
  • Μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια μας, σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ, κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε και την σκελίδα σκόρδο για να μυρίσει το λάδι μας.
  • Έπειτα ρίχνουμε τα σπαράγγια, τις γαρίδες  και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε το γοούκ διαρκώς. Θέλουμε απλά οι γαρίδες να πάρουν ωραίο ροδαλί χρώμα. Σχεδόν 7 λεπτά. Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Λίγο πριν γίνουν οι γαρίδες μας, σβήνουμε με το χυμό από λάιμ (Προτιμήστε λάιμ αντί για λεμόνι γιατί αφήνει μια υπέροχη γλυκάδα)
  • Μέχρι να τελειώσει και αυτή η διαδικασία θα έχουν γίνει και τα μακαρόνια. Δεν σουρώνουμε αλλά απευθείας με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τις πένες μας μέσα στο γοούκ με τις γαρίδες για να δέσει η σάλτσα. (Τα σπαράγγια στη κατσαρόλα δεν τα χρειαζόμαστε άλλο)
  • Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αν δούμε πως οι πένες μας στεγνώνουν ρίχνουμε λίγο ζωμό από τα μακαρόνια που βράσαμε
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για σερβίρισμα.

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ πένες
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες (και καταψυγμένες)
  • 10-15 σπαράγγια τις κορυφές τους (τα κοτσάνια θα τα χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε τα μακαρόνια)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
  • 2κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να μαγειρέψουμε αυτές τις υπέροχες τραγανές γαρίδες με τα σπαράγγια, φυσικά και στέκονται και μόνες τους ή συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Το πάντρεμα που έχω κάνει με τις πένες, μας δίνει μία μακαρονάδα που δεν έχει τίποτα μα τίποτα να φοβηθεί απέναντι σε όμοιές τις, που τις τρώμε σε πολύ καλά εστιατόρια και τις ακριβοπληρώνουμε. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Αρχικά κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στέλεχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών, για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.
  • Κόβουμε τις κορυφές προσεχτικά τις αφήνουμε στην άκρη και με έναν μαγειρικό σπάγγο δένουμε τα κοτσάνια των σπαραγγιών και τα χρησιμοποιούμε για την βράση της πένας
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τα σπαράγγια που έχουμε δέσει με μαγειρικό σπάγγο. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και φροντίζουμε να αποσύρουμε από το νερό τις πένες 2 λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη.
  • Μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια μας, σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ, κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε και την σκελίδα σκόρδο για να μυρίσει το λάδι μας.
  • Έπειτα ρίχνουμε τα σπαράγγια, τις γαρίδες  και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε το γοούκ διαρκώς. Θέλουμε απλά οι γαρίδες να πάρουν ωραίο ροδαλί χρώμα. Σχεδόν 7 λεπτά. Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Λίγο πριν γίνουν οι γαρίδες μας, σβήνουμε με το χυμό από λάιμ (Προτιμήστε λάιμ αντί για λεμόνι γιατί αφήνει μια υπέροχη γλυκάδα)
  • Μέχρι να τελειώσει και αυτή η διαδικασία θα έχουν γίνει και τα μακαρόνια. Δεν σουρώνουμε αλλά απευθείας με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τις πένες μας μέσα στο γοούκ με τις γαρίδες για να δέσει η σάλτσα. (Τα σπαράγγια στη κατσαρόλα δεν τα χρειαζόμαστε άλλο)
  • Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αν δούμε πως οι πένες μας στεγνώνουν ρίχνουμε λίγο ζωμό από τα μακαρόνια που βράσαμε
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για σερβίρισμα.

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ πένες
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες (και καταψυγμένες)
  • 10-15 σπαράγγια τις κορυφές τους (τα κοτσάνια θα τα χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε τα μακαρόνια)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
  • 2κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *