Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Open τοστ με αβοκάντο
Νοέμβριος 13, 2018
Κρεμώδης σούπα τορτελίνι με μοσχαράκι
Νοέμβριος 16, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα’

Χρόνος Αναμονής

40′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Είναι πεντανόστιμα και χορταστικά. Σου δίνω την καλύτερη συνταγή που έχεις φτιάξει ποτέ σου.  

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα ποτήρι κρασί. Το στίβουμε καλά.
  • Στο μούλτι βάζουμε  το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια εκτός από τον κιμά και τα αλέθουμε. Παίρνουμε το μείγμα μας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30′ με 40′ λεπτά. Φυσικά και μπορούμε να τα τηγανίσουμε αλλά πάντοτε προτιμώ τον φούρνο αντί για το τηγάνι.
  • Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη

Για τη σάλτσα

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, και όταν λιώσει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
  • Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
  • Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
  • Βάζουμε λίγο τυράκι τριμμένο και βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Σερβίρουμε με ρυζάκι, μακαρόνι ή πουρέ!!!

 

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ ή 2 φέτες μπαγιάτικο
  • 1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. πελτές
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *