Σούπα με κουρκουμά & κους κους λαχανικών

My new fav entries
3 Ιανουαρίου, 2020
Κοτόσουπα αυγολέμονο
9 Ιανουαρίου, 2020

Κουρκουμάς. Ένα δώρο για τον οργανισμό σου. Γιατί όμως; Γιατί έχει Αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές ιδιότητες. Θα βοηθήσει τον οργανισμό σε μικρό χρονικό διάστημα να καταπολεμήσει ξένους παράγοντες ενώ παράλληλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση ζημιών. Θα Βελτιωθεί η λειτουργία του ήπατος. Εντάσσοντας στη διατροφή σας το εν λόγω μπαχαρικό θα πάρετε και όλες τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Θα επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, o Κουρκουμάς μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Η καλύτερη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα. Η καθημερινή κατανάλωση θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε ή ακόμη και να μειώσετε τις πιθανότητές ενός κοινού κρυολογήματος. Θα σβήσετε τα σημάδια του χρόνου. Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, πιστεύεται ότι παίζει ρόλο τόσο στη γήρανση όσο και στη μακροζωία. Και τέλος…θα χάσετε βάρος. Σε συνδυασμό πάντα με μία ισορροπημένη διατροφή.Ο Κουρκουμάς μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τις ορμόνες του στρες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν απότομη αύξηση βάρους ενώ παράλληλα μειώνει τον σχηματισμό λίπους.

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 φλ. κους κους λαχανικών
  • φουντίτσες από μισό μπρόκολο
  • φουντίτσες από μισό κουνουπίδι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • πιπέρι-αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γίνει διάφανο. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις φουντίτσες από το κουνουπίδι και το μπρόκολο και τσιγαρίζουμε έως να μαλακώσουν και εκείνες ελαφρώς
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το φλυτζάνι με το κους κους λαχανικών και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Βάζουμε τον κουρκουμά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε
  • Απογεμίζουμε με 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα για 20 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα. 5 λεπτά πριν την σβήσουμε ανοίγουμε την κατσαρόλα για να χυλώσει η σούπα μας
  • Σερβίρουμε ζεστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *