Σούπα Γιουβέτσι

Μανιταρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια
Νοέμβριος 6, 2019
Μαριναρισμένες ντομάτες στον φούρνο με αρωματισμένο αγουρέλαιο
Νοέμβριος 18, 2019

Λατρεύω τις σούπες. Και ειδικά όταν μπορούν και συνδυάζουν ζυμαρικό. Βαριές ζεστές σούπες για τον χειμώνα…δεν έχω τίποτα καλύτερο!  Τηνσυγκεκριμένη συνταγή την έχουμε συνηθίσει να την τρώμε αλλιώς. Σήμερα όμως, βάζω μοσχαράκι στην κατσαρόλα και μανέστρα, σιγοβράζω και σου προσφέρω την πιο θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα γιουβέτσι!

Συστατικά

Υλικά

  • 700 γρ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (ή κονκασέ)
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 λίτρα νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε το μοσχάρι μας σε μικρές μπουκίτσες. Για να γίνει πιο μαλακό το βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και το βράζουμε για 50 λεπτά ή 1 ώρα σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί. Μόλις το κρέας μας είναι έτοιμο, σουρώνουμε το κρέας και συνεχίζουμε την συνταγή
  • Στην ίδια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς εκτός της ντομάτας.
  • Έπειτα ρίχνουμε το κρέας μας που έχουμε προηγουμένως βράσει και το τσιγαρίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. Βάζουμε μέσα την ντομάτα μας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Αλάτι πιπέρι μπόλικο ή αλλιώς μπορούμε και έναν κύβο λαχανικών. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε και το κριθαράκι μας και ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Απογεμίζουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά και λίγο παραπάνω. Τοπ φαγητό μας χρειάζεται αρκετή υγρασία και νεράκι γιατί θα γίνει σουπίτσα.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή έως να γίνει το ζυμαρικό μας.
  • Έπειτα ανοίγουμε την κατσαρόλα να πήξει η σούπα μας και συμπληρώνουμε νερό (πάντα βραστό) αν χρειαστεί
  • Σερβίρουμε ζεστή και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *