Σοφρίτο

Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια
Φεβρουάριος 25, 2019
Λαχανοντολμάδες της μαμάς
Μάρτιος 1, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

1:30 ώρα

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να μαγειρεύω το μοσχαράκι μου. Ένα πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια (σε φέτες) και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε καλά,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Δεν θέλουμε παραπανήσιο αλεύρι ίσα ίσα να καλυφθούν τα κομμάτια του κρέατος
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα.  Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Σε μία κατσαρόλαπροσθέτουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρέας, το ξίδι, το κρασί και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον κύβο κότας, το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοψήνουμε για 1 ½ ώρα. Κάθε μισή ώρα ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κάππαρη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Συστατικά

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. λευκό ξίδι ή μηλόξυδο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας ή βοδινού
  • 500-600 γρ. βραστό νερό
  • 1 κοφτή κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γρ. κάππαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι

Για το ρύζι:

  • Για το ρύζι μπασμάτι δες ολοκληρωμένη συνταγή ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *