Σκιουφιχτά με καμμένο λάδι & μυζήθρα

ASFF18 1st Vlog-The Garlic mother
Ιούνιος 22, 2018
Aυγά scrambled
Ιούνιος 26, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

20′

Μερίδες

4 έως 6

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αυτό το υπέροχο παραδοσιακό μακαρόνι που βγάζει η λεβεντογέννα Κρήτη, εγώ σήμερα θα σας το μαγειρέψω «αρβανίτικα»…όπως κάνουμε τις γκόγκλιες (αρβανίτικο φρέσκο ζυμαρικό που θα το φτιάξουμε κάποια στιγμή με τη βοήθεια της μαμάς Ελένης).  Φυσικά το να φτιάξεις σκιουφιχτά μακαρόνια έχει το μπελά του, αλλά αξίζει τον κόπο. Εγώ τα παίρνω συνήθως από παντοπωλεία που πωλούν και αγροτικοί συνεταιρισμοί και είναι πάντοτε εξαιρετικής ποιότητας. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα λίτρο ζωμό από μοσχάρι βράζουμε τα σκιουφιχτά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το μακαρόνοι αργεί λίγο περισσότερο να γίνει από το συνηθισμένο. Υπολογίστε 15′ με 20′ λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι, βάζω το λάδι και την σκελίδα σκόρδο να κάψει. Μόλις το λάδι πάρει υψηλή θερμοκρασία βγάζουμε το σκόρδο γιατί δεν θέλουμε να μαυρίσει απλά να αρωματίσει.
  • Μόλις τα σκιουφιχτά είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό που έβρασαν.
  • Ρίχνουμε το καμμένο λάδι πάνω στα μακαρόνια (ΠΡΟΣΟΧΗ το λάδι πρέπει να καίει) και ταυτόχρονα την μυζήθρα και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
  • Αν δούμε πως το μακαρόνι μας θέλει λίγη υγρασία βάζουμε λίγες κουταλιές από το ζωμό που κρατήσαμε.

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια
  • 130ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. μυζήθρα
  • 1lt ζωμό μοσχάρι
  • μερικά φύλλα σχοινόπρασου
  • 1σκ. σκόρδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *