Σαλάτα σπανάκι με ραπανάκι και σπιτικά κρουτόν

Μπιφτέκια Κοτόπουλου με σως γιαουρτιού
Μάιος 9, 2018
Σπιτική basic πίτσα
Μάιος 14, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

15′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Το σπανάκι το λατρεύω και θα με δείτε να το δουλεύω πολύ στις συνταγές μου. Ένα όμως «ξεχασμένο» λαχανικό είναι το ραπανάκι, που όμως είναι απόλυτα ευεργετικό για την υγεία μας και πρέπει να το θυμόμαστε τουλάχιστον στις σαλάτες μας. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή σεληνίου και βιταμίνης C. Επίσης περιέχει βιταμίνη  Κ, Νιασίνη (Β3), B6, χολίνη, φολικό οξύ, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη Α που επίσης περιέχει το ραπανάκι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθά το σώμα να διατηρήσει τους ιστούς και τις μεμβράνες των αρθρώσεων σε καλή κατάσταση. Είναι τέλος ο απόλυτος εχθρός της χοληστερόλης! Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στο ραπανάκι δεσμεύουν την υπερβολική χοληστερόλη που προσλαμβάνεται από την τροφή.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Βράζουμε τα αυγά για 15 λεπτά. Μόλις γίνουν τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Όσο γίνονται τα αυγά, κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε κυβάκια ίδιου μεγέθους.
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1κ.γ. ελαιόλαδο και 1κ.γ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει βάζουμε μέσα το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι να πάρει μυρωδιά και γεύση το βούτυρο.
  • Γρήγορα ρίχνουμε τα κυβάκια ψωμιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα χρώμα και ν αγίνουν crispy
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι μας αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά, τα ραπανάκια κομμένα σε ψιλές φέτες, τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το καρότο.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Το ρίχνουμε όλο στη σαλάτα και ανακατεύουμε
  • Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε και εκείνα μέσα στην σαλάτα.
  • Τέλος ρίχνουμε το κρουτόν μας, αλάτι-πιπέρι για όποιον θέλει και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με φέτες παρμεζάνας

Συστατικά

Υλικά

  • 100γρ. φρέσκο καθαρισμένο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 αυγά βραστά
  • 2 ραπανάκια
  • 1 ντομάτα λεπτοκομμένη (περισσότερο τη φλούδα και όχι τη σάρκα)
  • 3 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο κατά προτίμηση)
  • 1 καρότο σε λεπτές φέτες
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *