Ρυζόγαλο

Βελουτέ σούπα λαχανικών (ό,τι απέμεινε από το Ρατατούι)
Ιανουάριος 8, 2019
Pancakes
Ιανουάριος 13, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

05′

Χρόνος Αναμονής

15′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αυτή η συνταγή είναι του αγαπημένου Στρατή Πανάγου. Την είχε μοιραστεί σε ένα του βιβλίο μαγειρικής, λέγοντας πως σε πείσμα των καιρών με τις ανεκδιήγητες κρέμες «μπουρμπουλέ» μας δίνει την πατροπαράδοτη συνταγή του ρυζόγαλου έτσι ακριβώς όπως την μύρισε παίζοντας στα στενά δρομάκια της Μυτιλήνης. Την δοκίμασα και από τότε έγινε η αγαπημένη μου!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βράζουμε το ρύζι με το γάλα, να μαλακώσει καλά
  • Στο τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα νερατζόφυλλα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Δοκιμάζουμε το ρυζόγαλο μέσα σ’ένα πιάτο, με το κουτάλι να στέκεται σαν κόμπος
  • Σερβίρουμε σε πιατάκια ή μπολάκια, από πάνω ρίχνουμε κανέλα με τα δάχτυλά μας σχηματίζοντας διάφορα σχέδια

Συστατικά

Υλικά

  • 8-9 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 1 ποτήρι ρύζι αλεσμένο
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1-2 νερατζόφυλλα, κανέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *