Ρύζι μπασμάτι

Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματούλα & σχοινόπρασο
Φεβρουάριος 6, 2019
Πεϊνιρλί με αυγό
Φεβρουάριος 9, 2019

Ο καλύτερος και πιο γευστικός τρόπος να μαγειρεύεις το ρύζι μπασμάτι σου!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό 1 κούπα ρύζι. Με αυτό το τρόπο το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό.
  • Όταν δούμε ότι το νερό έχει ασπρίσει, αυτό σημαίνει ότι έφυγε το παραπανίσιο άμυλο.
  • Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, δεντρολίβανο και 1 φύλλο δάφνης.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε λίγο με μία ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Σπάμε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *