Ριζότο παρμεζάνα

Passion victim
Αύγουστος 31, 2018
Tραγανά κολοκυθάκια μπαστουνάκια
Αύγουστος 31, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αυτό το ριζότο είναι η επιτομή του «ποιοτικού και εύκολου» φαγητού. Τι να σου πω για να σε πείσω…να σου πω πως το τρώμε στα καλύτερα εστιατόρια και μάλιστα ακριβά;..θα στο πώ. Να σου πω πως είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις όσο μια απλή μακαρονάδα;…θα στο πω. Να σου πω πως θα γίνει το αγαπημένο σου ριζότο…και αυτό θα στο πω με σιγουριά! 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η υψηλή θερμοκρασία του ζωμού βοηθά το ρύζι να διατηρήσει τον βρασμό του και, έτσι, το ριζότο να χυλώσει καλύτερα.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς, πριν προσθέσουμε τον ζωμό.
  • Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και περιμένουμε να απορροφηθεί, πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύπτει το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε ο βρασμός να είναι μεν χαμηλός, αλλά να μην σταματήσει.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να φτάσει στο επιθυμητό χύλωμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι μαύρης τρούφας.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συστατικά

Υλικά

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι τύπου Αrborio
  • 65 γρ. κρασί, λευκό
  • 2 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας
  • 900 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 90 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 45 γρ. βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *