Ριζότο ντομάτας και βασιλικού

Mεσογειακή σαλάτα σε χωριάτικο ψωμί
Ιούνιος 7, 2018
Τραγανή τυρόπιτα
Ιούνιος 12, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Αναμονής

20′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Τίποτα υπερβολικό γι αυτό το υπέροχο ριζότο. Μαγειρεύεται «τίμια» και απλά. Θέλω να θυμάστε πάντα πως κάθε φαγάκι έχει και τον χρόνο του. Ακολουθήστε τα βήματα ακριβώς και σας υπόσχομαι πως θα γευτείτε το πιο νόστιμο ριζότο με ντομάτα και βασιλικό που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Και θα το έχετε μαγειρέψει εσείς…άλλη αξία!!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 17ο°C στον αέρα
  • Παίρνουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκια μαζί με τις σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα) και ραντίζουμε με μπόλικο λαδάκι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μία πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον φούρνο για μία ώρα
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ, τσιγαρίζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά το ψιλοκομμένο μας κρεμμύδι και το σέλινο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Το κρεμμύδι μας πρέπει να παραμείνει διάφανο γι αυτό προσέχουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τις ΜΟΝΟ τις σκελίδες σκόρδου που είχαμε στο ταψί χωρίς τη φλούδα μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ.
  • Μόλις απορροφήσει τα υγρά που ήδη έχει το τηγάνι, ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο από το ζωμό κοτόπουλου που έχουμε και ανακατεύουμε μαλακά και διαρκώς. Για να ρίξουμε την επόμεβη κουτάλα με νερό θα πρέπει να έχει απορροφήσει σχεδόν την προηγούμενη
  • Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει σχεδόν 20 λεπτά από την προσθήκη του ρυζιού. Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό μας (5 λεπτά νωρίτερα) βάζουμε και τα φρυγανισμένα ντοματίνια που έχουμε στο φούρνο
  • Το ρύζι μας πρέπει να είναι al dente. Προσθέτουμε μπόλικη παρμεζάνα και αφήνουμε να ξεκουραστεί στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Συστατικά

Υλικά

  • 200γρ. ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 200γρ. ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 1 ποτήρι κρασί (λευκό ξηρό)
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 500ml. ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα ή Grana Padano
  • 20 γρ. βασιλικού
  • αλάτι-πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *