Ριζότο μανιταριών

Πίτα με μπιφτέκι κοτόπουλο, τουρσί και σως γιαουρτιού
24 Φεβρουαρίου, 2020
Λουκάνικα με αυγά
5 Μαρτίου, 2020

Φτιάξε νόστιμο ριζότο μανιταριών γεμάτο γεύση με κρεμώδη υφή και ζουμερό όσο πρέπει. Είναι τέλειο για σένα που είσαι vegan αλλά και για εσένα που ξεκίνησες την νηστεία! Φτιαξ’το και θα με θυμηθείς!

Συστατικά

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρια κρασιού αγριόρυζο
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 4 κρεμμύδια χλωρά ψιλοκομμένα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό μανιταριών ή λαχανικών
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι προεραιτικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις  μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να διαφανίσει το ρύζι
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκινήσουν τα μανιτάρια να “μαζεύουν”
  • Βάζουμε τον κουρκουμά, τα φύλλα δάφνης, τη πάπρικα, πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό μανιταριών και ανακατεύουμε διαρκώς. Μόλις πιει το ζουμί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γίνει το ρύζι μας και να χυλώσει
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν χρειάζεται ρίχνουμε. Τέλος βάζουμε το βούτυρο κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε να δέσει καλά το ζουμί

**Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν τρώμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *