Ριζότο λαχανικών με σως μουστάρδας

Λιγκουίνι ολικής με φρέσκια σάλτσα ντομάτας
3 Μαΐου, 2020
Μπριάμ περασμένο στο τηγάνι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
26 Μαΐου, 2020

Απόλυτα ισορροπημένο, υγιεινό, ελαφρύ και πολύ ανοιξιάτικο αυτό το ριζότο. Είναι πολλές οι φορές που έχουμε στο ψυγείο μας ή στην κατάψυξή μας ξεχασμένα λαχανικά και δεν ξέρουμε πως να τα αξιοποιήσουμε. Αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος και να αποφύγουμε το #wastefood αλλά και να κάνουμε ένα πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια

Συστατικά

Υλικά

  • 3 φλ.mix λαχανικών (καρότο, πιπεριά, φασολάκι, αρακά, καλαμπόκι) ή ό,τι έχετε στο ψυγείο
  • 2 φλ. ρύζι ποικιλία arborio (ρύζι για ριζότο)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού, κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • πιπέρι, αλάτι
  • παρμεζάνα για το τέλος

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα φαρδύ μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα να σοταριστούν και αυτά και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με λαχανικά για να διαφανήσει και να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Έχουμε την κανάτα με το ζωμό δίπλα μας και ρίχνουμε σιγά σιγά νερό σταδιακά και ανακατεύουμε διαρκώς. Μόλις πιει το πρώτο νερό, συνεχίζουμε με το επόμενο. Αυτή η διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι
  • Στο τέλος με το ζουμάκι που έχει το ριζότο μας ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα και την ρίχνουμε μέσα στο ριζότο μας. Ανακατεύουμε για δυο λεπτά maximum για να δέσει η σάλτσα
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε αναλόγως
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα και σερβίρουμε

*Δεν χρειάζεται βούτυρο γιατί έδεσε τέλεια με την σως μουστάρδας

*Αν είσαι vegan αντικαθιστάς την κρέμα γάλακτος με φυτική ή απλά με λίγο νεράκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *