Ρεβυθάδα με πράσα

Monte Cristo σάντουιτς
Δεκέμβριος 11, 2018
Κορμός σοκολάτα (5 υλικά)
Δεκέμβριος 15, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ημέρα

Χρόνος μαγειρέματος

90′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Πεντανόστιμη ρεβυθάδα με πράσα. Αυτή που σου θυμίζει μανοούλα. Την σερβίρω πάντοτε στο πιάτο με αρκετό μπούκοβο, γιαουρτάκι για να πάρει την κάψα, μπόλικο λεμόνι και χωριάτικο ψωμί. Αν έχεις και λίγες ελίτσες…είσαι αρχηγός!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Για να κάνουμε τα ρεβύθια σούπα, τα μουλιάζουμε πρώτα για 24 ώρες σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό και σόδα μαγειρικής
  • Ξεπλένουμε  πολύ καλά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται κατά την διάρκεια του βρασμού. Σουρώνουμε τα ρεβύθια και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο για 1 λεπτό και την αφαιρόυμε. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να γυαλίσει για λίγα λεπτά στο λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα χοντροκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πέσουν σε όγκο. Τέλος Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να ντυθούν με το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε μέσα  ζεστό νερό, περίπου 1 ½ λίτρο, να καλυφθούν τα ρεβύθια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια, αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους. Τρίβουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το χυμό από το μισό και ανακατεύουμε. Το μπούκοβο, το κύμινο και το αλατοπίπερο το βάζουμε προς το τέλος του βρασμού.
  • Σιγοβράζουμε για 90 λεπτά περίπου. Προς το τέλος αφού βράσουν τα ρεβύθια, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσοχή στο πιπέρι γιατί έχουμε ρίξει και το μπούκοβο.
  • Παίρνουμε 2 με 3 κουταλιές από τη σούπα μας (και ρεβύθι και ζωμό) και το πολτοποιούμε στο μούλτι. Ρίχνουμε το μείγμα κατευθείαν στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι και λεμόνι.

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γραμ. ρεβύθια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 πράσα χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *