Ραγού μοσχάρι με γκόγκλιες

Γκόγκλιες (αρβανίτικο μακαρόνι)
Ιούνιος 28, 2019
Γρήγορο χοιρινό κοντοσούβλι στο φούρνο
Ιούλιος 3, 2019

Αυτό το φαγητό το έφτιαξα γιατί η Maggi και οι φαβταστικοί της κύβοι, με προκάλεσαν σε μία δοκιμασία. Να φτιάξω μία παραδοσιακή συνταγή της μαμάς μου αλλιώς. Δέχτηκα αυτή την πρόκληση με χαρά. Πήρα εκείνη την συνταγή που στιγμάτισε τα παιδικά μου χρόνια, που δεν είναι άλλες από τις αυθεντικές αρβανίτικες γκόγκλιες. Τις συνόδευσα όμως με ένα υπέροχο ραγού μοσχάρι με πορτοκάλι και τζίντζερ. Το αποτέλεσμα; Δείτε μόνοι σας

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κ. μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. νοστιμιά & 1 κύβο κοτόπουλου Maggi
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • λίγο τριμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 συσκ. ντοματοπολτός
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκοι μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε το κρέας σε δυντή φωτιά με το λάδι να τσιγαριστεί καλά και να παρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο ψιλοκομμένα στο μούλτι. Ανακατεύουμε. Μόλις λίγο μαραθούν ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα, το τζίντζερ και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σβήνουμε με το βαλσάμικο.
  • Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε όλη την ντομάτα και ανακατεύουμε. Αν έχουμε ζουμερές ντοματες, ψιλοκόβουμε μία και την ρίχνουμε και εκείνη μέσα. Συνεχίζουμε με κανέλα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, νοστιμιά και κύβο κοτόπουλο maggi και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση
  • Σκεπάζουμε ίσα ισα με νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2,5 με 3 με ξεσκέπαστη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 με 2μιση ώρες.
  • Μόλις το κρέας μας μαλακώσει πολύ το ξεψαχνίζουμε και το ρίχνουμε πάι στην κατσαρόλα με την σάλτσα μας που έχει πήξει.
  • Σερβίρουμε με γκόγκλιες. Συνταγή ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *