Ψωμί με μούσλι

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο
Ιούνιος 28, 2018
Stand n’ stuff με γιαούρτι, μαρμελάδα & μούσλι
Ιούλιος 4, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

120′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αυτό το ψωμί είναι ο λόγος που λατρεύω τη μαγειρική. Μπορείς να ζυμώσεις μόνος σου ένα υπέροχο καρβέλι ψωμί, υπερβολικά εύκολα, να το απολαύσεις με ό,τι τραβάει η όρεξη σου, να είναι απόλυτα υγιεινό και να ευωδιάσει όλο το σπίτι σου με αυτή την υπέροχη μυρωδιά του ψημένου ζυμαριού.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μούσλι, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και τη μαγιά
  • Κάνουμε τη γνωστή λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μέλι, το λάδι και 1 κούπα νερό και ξεκινάμε το ζύμωμα. Αν δούμε πως χρειάζεται ρίχνουμε και άλλο νερό
  • Το καλύτερο ζύμωμα γίνεται στον πάγκο. Μεταφέρουμε και ζυμώνουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα στρογγυλό καρβέλι.
  • Ραντίζουμε με νερό το καρβέλι μας από πάνω και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες και τα φρούτα από το μούσλι.
  • Χράζουμε με το μαχαίρι τη κορυφή του καρβελιού, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε καμιά ώρα να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος.
  • Μεταφέρουμε το καρβέλι μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά

Συστατικά

Υλικά

  • 2 ½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 κούπα μούσλι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. (κοφτή) αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. (κοφτή) κανέλα
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *