Πρασόπιτα

Τρυφερό σουβλάκι κοτόπουλο
Σεπτέμβριος 20, 2018
Mαγιονέζα 5 συστατικά σε 5′
Σεπτέμβριος 26, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

40′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Δεν έχω τίποτα καλύτερο από τις πίτες! Και πόσο μάλλον από τέτοιες πίτες όπως αυτή η εκπληκτική πρασόπιτα. Δεν θέλω να σου πω τίποτε άλλο για να σε πείσω να την φτιάξεις…απλά ΦΤΙΑΧ’ΤΗΝ!!!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Καθρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το πάνω πάνω πράσινο μέρος τους. Τα βάζουμε σε άφθονο νερό με ξύδι για να καθαριστούν καλά για 15 λεπτά
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα χλωρά κρεμμύδια, το σκόρδο και σε ένα τηγάνι μεγάλο τα τσιγαρίζουμε μέχρι να «πέσουν» και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς
  • Αφού τα πράσα είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
  • Μέχρι να γίνει αυτό εμείς ετοιμάζουμε το ταψί και τα φύλλα μας. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί (πλάκα) και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα. Κάθε φύλλο το λαδώνουμε καλά χωρίς το πινέλο μας να ακουμπήσει τη ζύμη γιατί θέλουμε να βγει τραγανό. Ραντίζουμε δηλαδή πολύ καλά τα φύλλα και ειδικά τις άκρες. Βάζουμε τρία φύλλα κάτω-ενδιάμεσα η γέμιση-και με τον ίδιο τρόπο τρία φύλλα πάνω
  • Αφού τα πράσα μας κρύωσαν ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, το θυμάρι , τα αυγά, τη φέτα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι,  μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το ταψί μας με τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα όπως είπαμε παραπάνω
  • Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και τη ραντίζουμε καλά με λάδι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα και κάτω αντίσταση 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο από πάνω

Συστατικά

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κιχί με καλομποκάλευρο
  • 10 πράσα
  • 4 αυγά
  • 5 κρεμμύδια χλωρά
  • 4 σκ.σκόρδο
  • 150γρ. φέτα (προτιμώ λίγο πικάντικη)
  • μισό ματσάκι δυόσμο
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *