Πως να τηγανίσεις ένα αυγό; (έχω διαφορετικό τρόπο, στο υπόσχομαι)

Baby πατάτες με λαχανικά στον φούρνο
Αύγουστος 1, 2018
Πένες ολικής με σως γιουρτιού
Αύγουστος 14, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

3′

Μερίδες

1

Βαθμός Δυσκολίας

1

Λοιπόν, σίγουρα ξέρεις πως να το κάνεις, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις πόσες αποτυχίες έχουν συμβεί -και σε εμένα- πάνω από ένα τηγάνι. Σήμερα σου έχω ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο, πού είμαι σίγουρη πως θα γίνει και ο αγαπημένος σου. Τραγανές γωνίες, ροδισμένο ασπράδι και υπέροχος πηχτός και ζουμερός κρόκος. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  1. Σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το λάδι καρύδας

2. Ξεχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Τοποθετούμε το ασπράδι μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε να αρχίσει να ροδίζει.
(σε αυτό το σημείο καλό είναι να ξεκινήσουμε να ψήνουμε και το ψωμί μας)
3. Με χειρουργικές κινήσεις βάζουμε τον κρόκο στη μέση του ασπραδιού και αφήνουμε το αυγό να μαγειρευτεί γύρω στα 2 λεπτά., μέχρι οι άκρες και η βάση του αυγού να έχουν ροδίσει και είναι τραγανές. Θέλουμε το αυγό να γυαλίσει για να το βγάλουμε από το τηγάνι.
4. Με τη σπάτουλα ευγενικά σηκώνουμε τις άκρες του αυγού για να το βγάλουμε από το τηγάνι.

5. Αλάτι και πιπέρι, δίπλα οι φρυγανισμένες φέτες ψωμιού….και μπορούμε να ορμήσουμε!

Συστατικά

Υλικά

  • ½ με 1 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 1 αυγό
  • μία μεταλική σπάτουλα
  • ένα ρηχό τηγάνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *