Πέστο Μανιτάρια

Σαλάτα με μανέστρα, λαχανικά και σως μουστάρδας
12 Μαρτίου, 2020
Κοκκινιστό Λαχανόρυζο: Οικονομικό & Πεντανόστιμο
17 Μαρτίου, 2020

Ξέρετε ότι έχω εμμονή με τις γρήγορες, νόστιμες και εύκολες συνταγές. Αυτή η συνταγή Πέστο Μανιταριών, μπορεί να γίνει το τέλειο πρωινό σας,το brunch σας , ακόμα και σαν συνοδευτικό ή ως σάλτσα στα μακαρόνια σας. Εκτός από vegan & νηστίσιμη, γίνεται σε 15 με 20 λεπτά, μπορείς να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου και να την χρησιμοποιήσεις τις επόμενες μέρες όπως εσύ θέλεις…είτε στην πάστα σου, είτε στο τοστ σου, ακόμα και πάνω στην φρυγανιά σου. 

Συστατικά

Υλικά

Για τα μανιτάρια

  • 250 γρ. μανιτάρια mixed
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή μία πρέζα σκόρδο σκόνη

Για την πέστο

  • 50 γρ. ξηροί καρποί (κάσιους προτιμώ)
  • 50 γρ. ηλιόσποροι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 4 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι για την γεύση
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

Φτιάχνουμε την πέστο

  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά για την πέστο μας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν μας φαίνεται η σάλτσα πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα

Φτιάχνουμε τα μανιτάρια

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, μόλις λίγο πάρει θερμοκρασία βάζουμε τα μανιτάρια μας κομμένα σε φέτες. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, αλάτι και σκόρδο και αφήνουμε να μαγειρευτούν και να μελώσουν σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια βάζουμε 2 κουταλιές από την πέστο που φτιάξαμε και προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα να γίνει σαλτσούλα. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε

*Η πέστο μπορεί να αποθηκευτεί σε γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο μας

** Βάλε τα μανιτάρια πάνω σε οτιδήποτε επιθυμείς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *