Πέννες 4 τυριά

Christmas Σαγκρία
Δεκέμβριος 21, 2018
Ζουμερό κοτόπουλο με κυδώνια, πατάτες, κάστανα και δαμάσκηνα
Δεκέμβριος 28, 2018

Δεν χρειάζονται πολλοί λόγοι για να φάει κανείς πένες 4 τυριά. Αγαπημένο ζυμαρικό που τρώγεται με την ίδια ευκολία και λαχτάρα οποιαδήποτε ώρα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε τα τρία τυριά σε κυβάκια. H παρμεζάνα είναι τριμμένη.
  • Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και τα 4 τυριά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια κρέμα.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που έχουμε κρατήσει, ώστε να παραμείνει κρεμώδης.

Συστατικά

Υλικά

  • 400 γρ. πέννες
  • 100 γρ.  τυρί gorgonzola
  • 100 γρ. emental
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί gouda
  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα άσπρο πιπέρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *