Δεν χρειάζονται πολλοί λόγοι για να φάει κανείς πένες 4 τυριά. Αγαπημένο ζυμαρικό που τρώγεται με την ίδια ευκολία και λαχτάρα οποιαδήποτε ώρα.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Διαδικασία
Κόβουμε τα τρία τυριά σε κυβάκια. H παρμεζάνα είναι τριμμένη.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και τα 4 τυριά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που έχουμε κρατήσει, ώστε να παραμείνει κρεμώδης.