Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια με δυόσμο και άνηθο
Μάιος 3, 2018
Pancake με αυγό και μπέικον
Μάιος 3, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

15

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αυτά τα ζυμαρικά τα λατρεύω. Είναι από τις top αγαπημένες μακαρονάδες μου. Είναι ένα πιάτο πολύ οικονομικό, με πολύ λίγες θερμίδες, πολύ εύκολο και κυρίως πεντανόστιμο. Ειδικά αν είσαι φοιτητής…αυτή τη συνταγή θα την εκτιμήσεις παραπάνω από τον καθένα..ξέρεις εσύ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

 

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσει
  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μας και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Χοντροκόβουμε τις ντομάτες, τις πιέζουμε λίγο ώστε να χάσουν τα πολλά ζουμιά τους και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις 2.σ. ντομάτα κονκασέ
  • Μαγειρεύουμε για λίγο ώστε να πέσει ο όγκος της ντομάτας
  • Σβήνουμε με το ξύδι βαλσάμικο και αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Μόλις γίνει και αυτή η διαδικασία προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  • Σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente οπότε αποσύρουμε από τη φωτιά 1′ με 2΄λεπτά νωρίτερα
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας ΑΛΛΑ μία κούπα από το νερό που βράσαμε στην άκρη
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα μας, αν είναι κάπως πηχτή, λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει.
  • Σερβίρουμε με, φρέσκο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα.

Συστατικά

Υλικά

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 7 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2κ.σ. ντομάτε κονκασέ
  • 1  ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι  ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 500 γρ. μακαρόνια πένες ολικής άλεσης.
  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *