Πένες με σάλτσα μπεσαμέλ & 4 τυριά

Τραγανή φέτα ψωμιού με αυγό ποσέ
Μάρτιος 16, 2018
Σούπα φακές με σπανάκι
Απρίλιος 30, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

30′

Χρόνος Αναμονής

15′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

2

Την έχουμε φάει αμέτρητες φορές αυτή την μακαρονάδα, σε πολλές παραλλαγές…κάποιες πετυχημένες…κάποιες άλλες, αδερφάκι μου, υπερβολικά απογοητευτικές. Σου έχω την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ για αυτή την pasta..που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο/η και παίζει να γίνει και από τις TOP αγαπημένες σου…check

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

 

Για τις πένες

  • Βράζουμε τις πένες σε πολύ αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να τις βγάλουμε 1 με 2 λεπτά νωρίτερα

Για τη μπεσαμέλ

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Τη μπεσαμέλ τη θέλουμε πιο σφιχτή αυτή τη φορά για αυτή τη συνταγή οπότε μπορεί να χρειαστούμε και λιγότερο γαλατάκι
  • Έπειτα προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, τα 4 τυριά της επιλογής μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πάλι καλά

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip

Προσέχουμε το γάλα για τη μπεσαμέλ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην μας σβολιάσει. 

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ. πένες (1 συσκευασία)
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ.αλεύρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 4 τυριά τριμμένα (κατά προτίμηση παρμεζάνα,κεφαλοτύρι,edam,gouda)
  • 1 λίτρο γάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *