Πένες με πέστο παντζαριού & καρύδια

Λαχανοντολμάδες της μαμάς
Μάρτιος 1, 2019
Λαγάνες
Μάρτιος 8, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

04′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Μία καταπληκτική ιδέα για πέστο παντζαριού ξεσήκωσα από έναν άλλον αγαπημένο μου food blogger  τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και αυτή είναι η δική μου εκδοχή. Γίνεται μόλις σε 4′ με το ρολόι! Σερβίρω με πένες αλ τέντε.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας αλ τέντε
  • Στο μούλτι βάζουμε όλα τα συστατικά για την πέστο και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι-πιπέρι ή ό,τι θεωρούμε πως ίσως χρεαζόμαστε κάτι παραπάνω ανάλογα με τα γούστα μας
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιλούζουμε με λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε την ποσότητα από τις πένες που θέλουμε, προσθέτουμε και 3 κ.γ. πέστο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να παέι παντού και να αγκαλιάσει το ζυμαρικό μας
  • Σερβίριυμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι

Συστατικά

Υλικά

  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. λάδι
  • 2 κ.σ. καρύδια
  • 2 κ.σ. κουκουνάρια (προαιρετικά αν και του πάνε περίφημα)
  • 3 σκ. μαύρο σκόρδο (βάλτε και κανονικό)
  • λίγο ταμπάσκο
  • 1 1/2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι (για να διορθώσουμε τυχόν την γεύση)
  • 500γρ πένες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *