Πένες με φρέσκια σάλτσα πιπεριάς & καπνιστή γαλοπούλα

Kao Phad: Το Ταϋλανδέζικο τηγανιτό ρύζι
Μάιος 3, 2019
Τραγανό Ινδονησιακό κοτόπουλο
Μάιος 13, 2019

Είμαι από τις εγκυμονούσες που δυστυχώς δεν μπορούν να φάνε πολλά πράγματα. Μην σας πω πως δεν μπορούν να φάνε τίποτα! Δυσκολεύομαι πάρα πολύ μέχρι και να μπω στην κουζίνα να μαγειρέψω γιατί μου μυρίζουν όλα, δεν μπορώ να αγγίξω πραγματικά τίποτα…και ειλικρινά παρόλο που διανύω την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου, αυτό είναι ένα μαρτύριο για μένα

Αυτή η μακαρονάδα όμως, είναι από εκείνες που μέχρι και το δικό μου στομάχι δέχτηκε με χαρά, ασχέτως και αν έχει τις πιπεριές που πολλοί μπορεί να θεωρήσουν πως μπορεί να είναι «βαριές» για το στομάχι. Ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε, θα τις κάνουν να βγάλουν όλη την γλυκάδα τους, να μαλακώσουν και να κάνουν την μακαρονάδα μας υπερβολικά ζουμερή και νόστιμη

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε μπαστουνάκια (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 4 φέτες καπνιστής άπαχης γαλοπούλας (προτείνω την fouantre)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • πιπέρι-αλάτι
  • ρίγανη ξερή
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας. Στην ουσία θα είναι έτοιμα για την επόμενη διαδικασία 2 λεπτά νωρίτερα από ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  • Σε ένα γουόκ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το το κρεμμύδι μας ίσα να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε έπειτα τις πιπεριές μας, την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βγάλει το ντοματίνι το ζουμάκι του και να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις οι πένες μας είναι έτοιμες (2 λεπτά νωρίτερα δλδ), κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε με την υγρασία τους στο γουόκ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε. Σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο υγρασία για να μην κολλήσει η σάλτσα για αυτό κρατάμε ένα ποτήρι του νερού από το νερό που έβρασαν οι πένες και ρίχνουμε όσο χρειαστεί. Συνήθως όλο το ποτήρι
  • Στο τέλος κόβουμε σε κυβάκια τη γαλοπούλα, ρίχνουμε στο γουόκ και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με μπόλικη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *