Πένες αλά κρεμ με κοτόπουλο και σπανάκι

Παπαρδέλες “στιφάδο”
Οκτώβριος 3, 2019
Μανιταρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια
Νοέμβριος 6, 2019

Πάντα υπάρχει χρόνος για μια τόσο νόστιμη και γρήγορη μακαρονάδα. Πένες αλα κρεμ με κοτόπουλο και σπανάκι. Ιδανικό φαγητό για την lazy Sunday..με ένα ποτήρι κρασί και ια καλή ταινία! Perfect!

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ πένες
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • 300γρ σπανάκι φρέσκο ή καταψυγμένο
  • 150-200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κ.γ. κοφτές ζάχαρη
  • κάρυ
  • πιπέρι
  • 1 κύβος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε σε καθαρή επιφάνεια εργασίας που χρησιμοποιούμε μόνο για πουλερικά, τα στήθη από κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες ή σε μικρά καρέ. Προσπαθούμε το κόψιμο μας να είναι το ίδιο σε κάθε κομμάτι για να μαγειρευτεί και ομοιόμορφα
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ βάζουμε σε μέτρια φωτιά ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αφού λίγο πάρουν ελαφρύ χρώμα, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να αρχίσουν να καραμελώνουν. Στο σημείο αυτό για όποιον θέλει μπορεί να ρίξει και 1 σκελίδα σκόρδο.
  • Βάζουμε και τα κομμάτια από τα στήθη κοτόπουλου και ξεκινάμε να τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια μας. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, αλάτι, κάρυ και πάπρικα γλυκιά (δοσολογίες όπως προτιμά ο καθένας). Συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κοτόπουλο
  • Στο μεταξύ έχουμε βάλει μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό μετον κύβο από κοτόπουλο να βράσουμε τις πένες. Μαγειρεύουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία.
  • Παίρνουμε λίγο από το ζωμό που βράζουν οι  πένες και ρίχνουμε στο κοτόπουλο βοηθώντας το να μαγειρευτεί καλύτερα και να γίνει πιο ζουμερό. Σχεδόν 4 με 5 κουταλιές της σούπας είναι αρκετό. Αν δούμε ότι χρειάζεται και άλλη υγρασία προσθέτουμε. Οι λωρίδες κοτόπουλου εφόσον έχουν σοταριστεί καλά χρειάζονται συνολικά 20 με 25 λεπτά να μαγειρευτεί στο γουόκ
  • Αφού οι πένες έχουν βράσει με ένα μικρό σουρωτήρι μεταφέρουμε όπως είναι λίγες λίγες τις πένες από την κατσαρόλα κατευθείαν στο γουόκ. Δεν σουρώνουμε
  • Ξεκινάμε να ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ζυμαρικό μας. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σε περίπτωση που χρειαστεί. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά
  • Τελειώνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο τριμμένο τυρί, κατά προτίμηση παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Tips

  • Κρατάμε πάντα ένα ποτήρι του νερού από το ζωμό που έβρασαν οι πένες μας γιατί μπορεί να χρειαστεί συμπλήρωμα αν κρυώσουν λίγο τα μακαρόνια
  • Ως μακαρονάδα σερβίρεται κατευθείαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *