Πεϊνιρλί με αυγό

Ρύζι μπασμάτι
Φεβρουάριος 6, 2019
Σαλάτα κινόα-φακές με αβοκάντο και αυγό ποσέ
Φεβρουάριος 11, 2019

Και ναι!! Δεν χρειάζονται πολλά για να ετοιμάσεις και να φας ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα μας finger food ή snack ή όπως θες πες το. Αυτό το πεϊνιρλί είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 180˚C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ μεγάλο αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι
  • Σε μία κανάτα βάζουμε το νερό, το λάδι και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο την μαγιά να ενεργοποιηθεί
  • Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και πλάθουμε μία ελαστική ζύμη. Εάν μας κολλάει στο χέρι βάζουμε λίγο σιμιγδάλι
  • Κόβουμε την ζύμη μας σε δύο ίσες μπαλίτσες και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη ΜΟΝΟ για 15′
  •  Σε αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις μπαλίατες και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε οβάλ ορθογώνιο σχήμα δημιουργώντας με τα χέρια μας στο τέλος ένα τοίχωμα
  •  Βάζουμε τυρί τριμμένο, έπειτα τα κυβάκια αλλαντικών και τέλος στη μέση το αυγό προσέχοντας να μην βγει έξω από το τοίχωμα.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι, αλάτι-πιπέρι και ψήνουμε για 15´ με 20’ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει το αυγό

Συστατικά

Υλικά

  • 400γρ. αλεύρι μαλακό (για πίτσες) ή για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • σουσαμι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 280 γρ. νερό χλιαρό
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο

Topping

  • τυρί τριμμένο
  • αυγό
  • ζαμπόν ή πάριζα σε κυβάκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *