Πατάτες «τηγανιτές» στον φούρνο

Super bowl με μάνγκο & granola
Ιούνιος 2, 2019
Μακαρόνια γιαχνί
Ιούνιος 13, 2019

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη που να μπορεί να αντισταθεί απέναντι σε αυτό το comfort food! Και ειδικά αν είσαι Έλληνας με τα όλα σου. Τι διαφορά έχει αυτή η συνταγή; Οι τόσο λαχταριστές και τραγανές, ροδαλές λεπτές πατάτες, δεν τηγανίστηκαν, αλλά μαγειρεύτηκαν στον φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος να γεύεσαι την τέλεια πατάτα «τηγανιτή» μόνο που δεν θα την έχεις τηγανίσει! Τέλειο;

Συστατικά

Υλικά

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη
  • συνοδεύουμε με αυγά τηγανιτά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές και μακριές με την βοήθεια ενός ξύλου κοπής.  Προσπαθούμε να είναι όλες οι πατάτες ομοιόμορφες.
  • Σε ένα ταψί-πλάκα στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τις πατάτες από πάνω, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Απλώνουμε καλά τις πατάτες στο ταψί (όχι η μία πάνω στην άλλη)
  • Ψήνουμε για 20′  ή εως να ροδίσουν και λίγο να ξεροψηθούν οι πατάτες μας
  • Συνοδεύουμε το φαγητό μας με αυγά τηγανιτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *