Πατάτες γιαχνί

Σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα
Μάιος 15, 2019
Παρφέ γιαουρτιού με granola & φρούτα
Μάιος 29, 2019

Έχει καθιερωθεί ως το φαγητό των «φτωχών» γιατί είναι ένα απλό φαγάκι, με πολύ λίγα υλικά, πολύ οικονομικό, πεντανόστιμο και με μία γεμάτη κατσαρόλα έτρωγε μία μεγάλη οικογένεια και χόρταινε. Για μένα είναι ένα πολύ αγαπημένο φαγητό, μου θυμίζει έντονα την μανούλα μου που πάντα μας έβαζε συνοδεία ελίτσες, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. Και επειδή το φαγητό δημιουργεί τις πιο έντονες αναμνήσεις, είναι πάντα από τις γεύσεις που με συγκινούν πολύ

Συστατικά

Υλικά

    • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια μεγάλα
    • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
    • 4 σκελίδες σκόρδου
    • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας πελτέ
    • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ή μισό ξύδι βαλσάμικο
    • 3-4 δαφνόφυλλα
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κύβο λαχανικών
    • 1/2 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι
    • λίγη  κανέλα
    • 1/3 κ.γ. κύμινο
    • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
    • 1/2 κ.γ. γερό θυμάρι

     

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1 – 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο. Σβήνουμε με το κρασί ή με το ξύδι βαλσάμικο και αφήνουμε να ξεθυμάνει το αλκοόλ
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Έπειτα σκεπάζουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, κουνώντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και το θυμάρι.**Σερβίρουμε το φαγητό με ελιές, τυρί φέτα και ψωμί φρέσκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *