Πασχαλινά κουλουράκια

14 Απριλίου, 2020
Εύκολο μαστιχωτό τσουρέκι
16 Απριλίου, 2020

Χωρίς πασχαλινά κουλουράκια, τσουρεκάκι και αυγά χρωματιστά…να μυρίσει το σπιτάκι μας, Πάσχα δεν καταλαβαίνουμε. Σήμερα σου δείχνω την συνταγή για τα κουλουράκια που χρόνια κάνω με την μανούλα μου…πολύ λίγες προσθήκες από μένα αλλά η συνταγή είναι πανεύκολη και άχαστη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν, το πορτοκάλι (ξύσμα & χυμό), το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με μια μαρίζ  να ενωθούν τα υλικά
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Θα χρειαστούμε σχεδόν 1 κιλό και 200γρ αλεύρι γ.ο.χ. (το βλέπετε στο ζύμωμα) Θέλουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  • Σε πλάκες ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο με κενό μεταξύ του γιατί θα φουσκώσουν.
  • Σπάμε ένα αυγό και αλείφουμε από πάνω κάθε κουλουράκι. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα από πάνω. Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν

Συστατικά

Υλικά

  • 1 πακέτο βούτυρο (lurpack 250gr)
  • 3 μεσαίες κούπες ζάχαρη
  • 6 αυγά μικρά
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα & χυμό)
  • αλεύρι γοχ όσο πάρει (1.200γρ περίπου)
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *