Παπαρδέλες «στιφάδο»

Μεσογειακή μακαρονάδα φούρνου
Σεπτέμβριος 28, 2019

Είναι από τις συνταγές που δεν έχεις προγραμματίσει, δεν ξέρεις καν πως θα βγει, πας λίγο στα τυφλά, με το ένστικτο και τελικά το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Και αυτή είναι ακριβώς και η μαγεία της μαγειρικής. Σήμερα σας φτιάχνω παπαρδέλες με μια Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια που θυμίζει πολύ τη γλύκα του στιφάδου «εξού και το όνομα». Και όλα αυτά σε μόνο λίγα λεπτά. Πάμε να μαγειρέψουμε;

Συστατικά

Υλικά

  • 400γρ παπαρδέλες
  • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 2 σκ.σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • λίγο μπαχάρι
  • 1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. worcester sauce
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1.κ.γ. πέστο ντομάτας (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμες, σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο να κάψουν λίγο στην κατσαρόλα

Για την σάλτσα στιφάδο

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μεσαία φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις λίγο μαραθούν ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για να καραμελώσουν
  • Μόλις μαλακώσουν αρκετά, βάζουμε την κέτσαπ, την worcester sauce, το πέστο ντομάτας (προαιρετικά), τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σβήνουμε με το κρασί
  • Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε που και που. Μόλις πήξει η σάλτσα μας είναι έτοιμη
  • Σερβίρουμε τις παπαρδέλες μας με μπόλικο τριμμένο τυρί και την σάλτσα στιφάδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *